Istenségek: DURGA

DURGA

Durga nevének jelentése legyőzhetetlen, áthatolhatatlan. A tőle áradó energia igen erős védelmet biztosít, különlegesen stabil energiához segíti hozzá az őt kérőket.

Durga a hindu főisten, Siva feleségének, Parvatinak egyik legismertebb formája. Csodálatos, gyönyörű nőként jelenik meg, aki veszély idején szörnyűséges, vérengző alakot is ölthet.

Nevének jelentése legyőzhetetlen, áthatolhatatlan. A különböző ábrázolásokban nyolc, tíz, vagy akár még több karral láthatjuk. Mindegyik karjában fegyvereket tart. Olyan védelmet hoz az életünkbe, amivel segíthet levágni az ártó energiát. Karjaiban a kard, szablya, szigony, nyíl és íj mellett megjelenik a lótusz, a csakrák világító csillaga, az áldás, imák és a megbocsátás is. Hiszen ezek is fegyverek, abban az értelemben, hogy segítenek eltávolítani mindazt, ami ártó szándékú, amire már nincs többé szükségünk.

“Ne félj, minden rendben van”, ez a fő üzenete. Lépj egyet előre, Isten ezret lép majd feléd. Gyakran mondjuk ezt a mindennapjainkban. Ez itt is így van.

A Durgával végzett lelki munkával kapcsolatos javaslataim:

Teremts magadnak legalább fél óra szabadidőt, amikor magaddal tudsz foglalkozni. Ezt szenteld a saját életednek.

Helyezkedj el kényelmesen, lazíts, relaxálj néhány percig.

Imádban kérj védelmet, támogató és védelmező energiát, kérd mindannak az eltávolítását, ami már ártó, hátráltató, ami nem vinne előrébb. Vágjon le és távolítson el sok szeretettel az életedből, környezetdből minden olyan személyt, helyzetet, körülményt, ami már hátráltat az életfeladatod útján. Gyógyítsa be mindezek helyét szeretettel, kedvességgel, ölelő békességgel.

Ezáltal számos új ajtó nyílhat majd az életedben. Hiszen már nem arra kell majd koncentrálnod, hogy hanyatt ne ess a hátadra pakolt hatalmas hátizsák húzásától. Végre a mában élhetsz, előre tekinthetsz. Felszabadultabban dolgozhatsz majd az életcélod megvalósításán.

Az imát, teremtő gondolatsort elmondhatod akár néhány mondatban is. Azonban azt javaslom, add meg a módját, szentelj magadra megfelelő időt és energiát. Járd végig alaposan ezt az energiaterületet, éld át a pozitív érzéseket, engedd meg magadnak, hogy könnyebbé váljon az életed. Hiszen tudod, bármennyire is nem úgy tűnik néha, az életed körülményeit és a történéseket a te energiaszinted, a rezgésed minősége teremti meg. Ahova nézel, oda fogsz eljutni. Ha a haragot, keserűséget táplálod a szívedben, ezt kapod a külvilágtól. Azonban szeretetben élve, a boldogság és a jó emberség útján járva minden meg fog változni.

Az ima után javasoljuk a mantrát. A mantrák olyan ősi, jellemzően szanszkrit nyelvű rövid, néhány szóból álló teremtő imák, amiket ismételgetve, mondogatva, énekelve, kántálva igen nagyon erejű pozitív energiát vonzhatunk az életünkbe. Van erre egy egyszerű magyar példám. Gondolj csak arra, hogy a “Szeretlek” mantrát az elmúlt évezredek során hányan mondták egymásnak. Te magad is érzed, amikor tiszta szívvel sugárzod ezt az érzést a szeretteidnek, a kedvesednek, hatalmas energiák mozdulnak meg. Pontosan így működnek a mantrák is.
A mantrát 108-szor ismételd. Időben ez a mantra hosszától függően 5-10-15 percig szokott tartani. Az oldal alján megtalálod a mantra szövegét, alatta pedig a rövid jelentését, illetve a kiejtési útmutatót. Mellette elhelyeztünk egy videót, amiben meghallgathatod a mantra helyes kiejtését.
A mantrázáshoz javaslom, hogy szerezz be egy 108 gyöngyből álló imafüzért, vagyis malát. Ezt a jobb kezedbe fogva a mantra minden egyes ismétlése után léptess egyet, így tudni fogod majd, mikor értél a kör végére.

A tisztító feladatot egymást követő heteken végezd. A Sorsleveled felolvasása során megkaptad, hány héten át tart majd. Itt fontos, hogy megszakítás nélkül végezd. Ha már elkezdted, ne hagyd abba, ha mégis kimaradna egy hét, kezdd úrja az elejéről az adott feladatot.

Amennyiben kérdésed van, esetleg elakadták, kérem, hogy ne hagyd abba a tisztító feladatot. Bátran kérdezz, jelentkezz a fenti elérhetőségeink bármelyikén, szívesen segítünk.

Végezetül gondolj arra kérlek, hogy a világod nem önmagától fog megváltozni. Te teszed jobbá. A Sorsleveled alapján most már látod, merre visz az az életút, amiben a legboldogabb vagy, ami a kiteljesedés felé segít téged. Ahhoz, hogy az úton végig tudj haladni, elengedhetetlen, hogy kitisztítsd az akadályokat. Dolgozz magadon, tegyél a boldogságodért, hidd el, megéri.

A feladat elkezdése előtt javaslom, hogy olvasd el a tisztító feladatokhoz írt tanácsaimat.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe a Sorslevelek, az indiai pálmalevelek évezredes bölcsessége című könyvemet, amiben bővebben olvashatsz a levelek történetéről, hátteréről és működéséről:
http://sorslevelek.hu/konyv

Szeretettel,
Lukács Zoltán Gábor
Sorslevelek

DURGA

“Om Dum Durgaye Namaha”

Javasolt mantra:

Om Dum Durgaye Namaha

A mantra közelítő jelentése:
Megkérem Durgát és az erős istenségeket, hogy áldjanak meg tudással, jómóddal és védjenek meg a gonosztól.

A kiejtése egyszerű:
Om Dum Durgájé Námáhá